Ιστολόγιο στο οποίο αναφέρονται οι δραστηριότητες από το Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Μουσείου Εκπαίδευσης Βέροιας.
Μαζί μπορούμε καλύτερα.
Για επικοινωνία Email: science.mev@gmail.com
Η Διάλεξη είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 30 Απριλίου, στις 8: 30 το βράδυ, στο Δημαρχείο της Βέροιας με ομιλητή τον Ευτύχη Μπιτσάκη.
Αξίζει τον κόπο: Ας αφιερώσουμε μια ώρα (το μήνα) στην Επιστήμη.
Καλώς ήλθατε στο blog
Καλώς όρισες στο ιστολόγιό μας.
Σε αυτό θα βρεις ανακοινώσεις ομιλιών, βιογραφικά ομιλητών, περιλήψεις και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις, νέα εκθέματα του Μουσείου Φυσικών Επιστημών, βιογραφίες επιστημόνων (ενημέρωση μηνιαία), ιστορικά πειράματα, προτάσεις εργασιών για μαθητές, εργασίες φίλων, ανακοινώσεις διοικητικού χαρακτήρα κλπ.
Σεδύσκολους καιρούς για την πραγματική Γνώση, στο Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Μουσείου Εκπαίδευσης Βέροιας, προσπαθούμε (αγωνιζόμενοι ενάντια σε πολλά ενδογενή και εξωγενή προβλήματα) για μια μορφωμένη κοινωνία που θα χτίσει ένα καλύτερο Αύριο, χρησιμοποιώντας τα υλικά που σήμερα προσφέρει απλόχερα η Επιστήμη.
Κωνσταντίνος Α. Ζώκος Δάσκαλος Φυσικής
Φωτογραφία Περιόδου
Από την Ιστορία της Επιστήμης
Την ημερομηνία της διάλεξης, 30 Απριλίου αλλά τη χρονιά 1777, γεννήθηκε ο Carl Friedrich Gauss. Γερμανός μαθηματικός ο οποίος μεταμόρφωσε όλους τους τομείς των μαθηματικών, για τους οποίους έδειξε το ταλέντο του από πολύ μικρή ηλικία. Για τη συνεισφορά του στη θεωρία του μαγνητισμού και του ηλεκτρισμού δόθηκε το όνομά του σε μονάδα του μαγνητικού πεδίου. Επινόησε τη μέθοδο των ελαχίστων τετραγώνων, ενώ είναι πολύ γνωστή η καμπύλη σφάλματος που φέρει το όνομά του επίσης. Είχε προβλέψει το Διεθνές Σύστημα Μονάδων (SI) στην πρότασή του ότι οι μονάδες των φυσικών μεγεθών θα πρέπει να βασίζονται σε λίγες μονάδες των λεγόμενων θεμελιωδών φυσικών μεγεθών, όπως το μήκος, η μάζα και ο χρόνος. Με τον Weber ανέπτυξε ένα ηλεκτρομαγνητικό τηλέγραφο και δυο μαγνητόμετρα. Πέθανε 23 Φεβρουαρίου του 1855.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου